Hong Kong’da bulunduğumuz günlerde her yıl periyodik olarak düzenlenen sergi, festival gibi etkinliklerde vakit bulduğumuzda katılıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da düzenlenen karnaval şenliklerinde torunlarımla çok iyi vakit geçirmiş ve bununla ilgili gözlemlerimi de “HONG KONG GÜNLERİ 3/ KARNAVAL & HKOW”başlığı altında blogumda kaleme almıştım.
Bu yıl da yine karnaval şenliklerinin düzenlendiği alanın yakınında, Victoria Park denilen yerde, çiçek festivali düzenlendiğini duyunca bunu da görmek istedik. 14-23 Mart tarihleri arasında düzenlenen bu fuar 7-14 HKD ücretle ziyaret ediliyordu. Ancak 60 yaş üstü ziyaretçiler ücret ödemeden girebildiği için de biz de bu imtiyazdan yararlandık.
Her yıl yapılan ve yüzbinlerce ziyaretçisi olan bu organizasyona 200’den fazla yerel ve uluslararası grup katılıyor. Etkinliğe katılan kurum ve ülkeler kendilerine tahsis edilen alanda yetiştirdikleri saksı bitkilerini ve çiçek düzenlemelerini harikulade tasarımlar ve peyzaj çalışmaları ile ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Yaratıcılık sınırlarını zorlayan bu renk cümbüşü adeta görsel bir şova dönüşüyor.
Fuarda her yıl tema çiçeği olarak bir isim öne çıkıyor. Bu yılda Kozmos tema çiçeği olarak kabul görmüş.
Fuarın açık olduğu süre içinde öğrenciler arası resim, fotoğraf yarışmaları, müzik ve kültürel performanslar gibi çok çeşitli eğitim ve etkinlikleri düzenleniyor. Ayrıca Fuar alanının bir başka bölümünde sergilenen veya sergilenmeyen çiçeklerden meraklıları buket, saksı, tohum gibi ürünlerin satışı da yapılmaktadır.
Bu fuarda görsel zenginliğin yanında beni en çok dikkatimi çeken görüntü, okul öncesinden lise seviyesine kadar gelen öğrenci gruplarının öğretmenlerinin nezaretinde her bir düzenleme alanı etrafında halka oluşturarak oturdukları taburelerde ve önündeki gereçlerle bizzat bu güzellikleri resmetme gayretleri idi. Yaparak yaşayarak öğrenmenin bir başka biçimi de bu olsa gerek.
Çiçek dünyası ve onları çevreleyen her biri de ayrı bir çiçek olan çocukları ve güzel anıları geride bırakarak fuardan ayrıldık.
Seyahat yazılarınızı ilgiyle takip ediyoruz. Ne var ki, son zamanlarda uzakdoğunun küçük bir şehrine adanmış yazılara şahit oluyoruz. Çin Anakarası’nda daha görülecek çok yer var. Aynı şekilde size daha yakın olan Avrupa kıtasında da. Yeni coğrafyaları ziyaret edip bizleri onlar hakkında da bilgilendirmeye başlamayı düşünüyor musunuz acaba?
Yazılarımın ilgiyle takip edilmesi beni sevindirdi. Teşekkürler. Ben hayatın ve zamanın bize sunduğu fırsatlar karşısında elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Şimdilik bu kadarı yetiyor. Bizden sonrakiler bayrağı inşallah daha yukarlara taşır. Selam ve sevgiler.